Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na piątkowy obiad i nie tylko.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 6568
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 481
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 6568
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 481
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle, aż woda odparuje. Kapustę pokroić na kawałki, gotować ok 10 min, odcedzić. Po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody, posiekać.
W misce wymieszać żółtka, mleko i mąkę, ciasto ma być dosyć gęste, dodać pieczarki, kapustę, natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, na koniec ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na złoty kolor. Można podawać z surówką lub keczupem. Smacznego.