Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na piątkowy obiad i nie tylko.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 910
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 617
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3024
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 178
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 910
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 617
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle, aż woda odparuje. Kapustę pokroić na kawałki, gotować ok 10 min, odcedzić. Po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody, posiekać.
W misce wymieszać żółtka, mleko i mąkę, ciasto ma być dosyć gęste, dodać pieczarki, kapustę, natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, na koniec ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na złoty kolor. Można podawać z surówką lub keczupem. Smacznego.