Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na piątkowy obiad i nie tylko.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5321
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5321
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 869
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11749
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5064
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1326
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle, aż woda odparuje. Kapustę pokroić na kawałki, gotować ok 10 min, odcedzić. Po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody, posiekać.
W misce wymieszać żółtka, mleko i mąkę, ciasto ma być dosyć gęste, dodać pieczarki, kapustę, natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, na koniec ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na złoty kolor. Można podawać z surówką lub keczupem. Smacznego.