Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na piątkowy obiad i nie tylko.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6627
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2137
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6627
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2137
 
         
         
                Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle, aż woda odparuje. Kapustę pokroić na kawałki, gotować ok 10 min, odcedzić. Po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody, posiekać.
W misce wymieszać żółtka, mleko i mąkę, ciasto ma być dosyć gęste, dodać pieczarki, kapustę, natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, na koniec ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na złoty kolor. Można podawać z surówką lub keczupem. Smacznego.