Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na piątkowy obiad i nie tylko.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2488
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18236
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2488
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18236
Składniki
Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce, podsmażyć na maśle, aż woda odparuje. Kapustę pokroić na kawałki, gotować ok 10 min, odcedzić. Po ostudzeniu odcisnąć nadmiar wody, posiekać.
W misce wymieszać żółtka, mleko i mąkę, ciasto ma być dosyć gęste, dodać pieczarki, kapustę, natkę pietruszki, sól i pieprz, dokładnie wymieszać, na koniec ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem.
Na rozgrzany olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć na złoty kolor. Można podawać z surówką lub keczupem. Smacznego.