Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące tortille wypełnione farszem z dodatkiem tofu.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1817
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14459
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19539
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 119
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1817
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14459
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19539
Składniki
Tofu kruszymy na drobne kawałki. Doprawiamy sosem sojowym, czosnkiem, pieprzem i papryką wędzoną.
Tofu podsmażamy kilka minut na gorącej oliwie. Dodajemy kukurydzę, fasolę i płatki drożdżowe. Farsz jest gotowy, gdy płatki drożdżowe połączą się z resztą składników.
Farsz wykładamy na środek tortilli pozostawiając 2-3 cm wolnego miejsca od brzegu placka. Zawijamy najpierw boki do środka a potem dolne krawędzie formując tym samym klasyczne burrito. Tortille wypełnione farszem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podgrzewamy w piekarniku z funkcją grillowania od góry przez 8-10 minut w 180 stopniach. Smacznego!