Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące tortille wypełnione farszem z dodatkiem tofu.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 842
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 119
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21521
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 842
Składniki
Tofu kruszymy na drobne kawałki. Doprawiamy sosem sojowym, czosnkiem, pieprzem i papryką wędzoną.
Tofu podsmażamy kilka minut na gorącej oliwie. Dodajemy kukurydzę, fasolę i płatki drożdżowe. Farsz jest gotowy, gdy płatki drożdżowe połączą się z resztą składników.
Farsz wykładamy na środek tortilli pozostawiając 2-3 cm wolnego miejsca od brzegu placka. Zawijamy najpierw boki do środka a potem dolne krawędzie formując tym samym klasyczne burrito. Tortille wypełnione farszem układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i podgrzewamy w piekarniku z funkcją grillowania od góry przez 8-10 minut w 180 stopniach. Smacznego!