Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa po włosku"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13761
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15314
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13761
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1578
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15314
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6254
Składniki
Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść, opłucz. Cukinię, marchewki, pietruszkę, seler korzeniowy oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Łodygi selera naciowego potnij w plasterki, a cebulę – posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj pozostałe warzywa (oprócz groszku). Smaż razem przez chwilę, zalej 5–6 szkl. gorącej wody. Wkrusz kostki bulionowe. Gotuj razem jeszcze ok. 20 minut. Pod koniec gotowania do zupy dodaj groszek. Przypraw solą, pieprzem oraz suszoną bazylią.
Świeże zioła opłucz, osusz, odłóż trochę natki i lubczyku do dekoracji, resztę ziół posiekaj. Posyp nimi gotową zupę. Rozlej do miseczek. Udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Tina