Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa po włosku"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2704
Składniki
Warzywa w zależności od rodzaju obierz, oczyść, opłucz. Cukinię, marchewki, pietruszkę, seler korzeniowy oraz ziemniaki pokrój w kostkę. Łodygi selera naciowego potnij w plasterki, a cebulę – posiekaj.
W garnku rozgrzej oliwę. Zeszklij na niej cebulę. Dodaj pozostałe warzywa (oprócz groszku). Smaż razem przez chwilę, zalej 5–6 szkl. gorącej wody. Wkrusz kostki bulionowe. Gotuj razem jeszcze ok. 20 minut. Pod koniec gotowania do zupy dodaj groszek. Przypraw solą, pieprzem oraz suszoną bazylią.
Świeże zioła opłucz, osusz, odłóż trochę natki i lubczyku do dekoracji, resztę ziół posiekaj. Posyp nimi gotową zupę. Rozlej do miseczek. Udekoruj odłożonymi ziołami.Źródło: Tina