Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jarzynowa z grzankami"
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 136
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 127
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 136
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 127
Składniki
<strong>Monika Gorowa ze Świebodzina Barwina</strong>
1Mięso myję, wkładam do garnka. Zalewam wodą. Nim woda zawrze, usuwam pianę, która powstaje na powierzchni wywaru. Potem wrzucam ziarenka ziela angielskiego, listki laurowe oraz natkę. Gotuję dalej ok. 30 minut.
2W tym czasie warzywa obieram, myję, kroję w kostkę. Groszek przekładam na sitko, czekam, aż ocieknie z zalewy.
3Do gotującego się wywaru wkładam pokrojone ziemniaki, seler, pietruszkę i marchewkę. Gotuję 15 minut. Groszek dodaję do zupy 5 minut przed końcem gotowania.
4Gotową zupę przyprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Rozlewam do talerzy. Każdą porcję zupy posypuję garścią pszennych grzanek oraz dekoruję natką.Źródło: Naj