Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jarzynowa z pulpecikami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2456
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 40
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 712
Składniki
Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, rozdrobnij. Zalej 5 szklankami wody. Wkrusz kostki bulionowe i gotuj pod przykryciem 20 minut.
Mięso przełóż do miseczki. Wbij jajko. Wsyp bułkę tartą. Natkę opłucz, osusz, posiekaj, dodaj do mięsa. Dopraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób. Z masy uformuj pulpeciki. Ugotuj je w posolonym wrzątku. Wyjmij łyżką cedzakową.
Do zupy dodaj koncentrat pomidorowy. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz papryką w proszku. Włóż pulpeciki. Ponownie zagotuj.
Jedna porcja zawiera: 360 kcal.Źródło: Tina