Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super połączenie miesa i jajka połączone z aromatycznymi przyprawami podane z ziemniakami czy kluskami śląskimi to prawdziwa petarda.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8760
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Umyte jajka ugotować na twardo. Umytą wieprzowinę pokroić na 4 plastry, lekko rozbić, posolic i posmarować musztardą. Na każdy plaster miesa położyć plasterek boczku, rozsmarowujemy na nim przecier pomidorowy i ułożyć cienko pokrojoną w piórka cebulę. W tak przygotowanie plastry miesa zawijać ugotowane jajka. Owinąć roladki nitką, obsmażyć na gorącym tłuszczu. Przełożyć do rondla, dodać przyprawy i dusić około 45 - 50 minut pod przykryciem, podlewając delikatnie gorąca wodą. Po uduszeniu Sos podprawic mąką i Opcjonalnie śmietaną, posypać posiekaną natka pietruszki. Podawać z kluskami śląskimi lub ziemniakami i surówką. Gotowe. SMACZNEGO!!!