Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam rodzince kluski śląskie w różnym wydaniu, z koperkiem, z przecierem pomidorowym oraz zwykłe. Kluski pulchniutkie a za razem bardzo smaczne.
praska, garnek, miska,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5253
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5253
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odlać wodę, przecisnąć przez praskę. Wyrównać powierzchnię a następnie na powierzchni zaznaczyć cztery części (ja robię sobie taki krzyż), jedną wyjąć i położyć na pozostałych ziemniakach a w puste miejsce wsypać skrobię czyli mąkę ziemniaczaną. Dodać sól , jajko ,całość dokładnie wymieszać. Po dokładnym wymieszaniu ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać przecier pomidorowy, do drugiej dodać posiekany koperek, a trzecią zostawić zwykłą. Z każdej porcji formować kluski. Zagotować wodę dodać soli i na gotującą wodę wrzucić kluski. Kluski można gotować razem lub każde osobno.
Kluski podczas gotowania.