Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaserwowałam rodzince kluski śląskie w różnym wydaniu, z koperkiem, z przecierem pomidorowym oraz zwykłe. Kluski pulchniutkie a za razem bardzo smaczne.
praska, garnek, miska,
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Ziemniaki obrać, opłukać i ugotować. Po ugotowaniu odlać wodę, przecisnąć przez praskę. Wyrównać powierzchnię a następnie na powierzchni zaznaczyć cztery części (ja robię sobie taki krzyż), jedną wyjąć i położyć na pozostałych ziemniakach a w puste miejsce wsypać skrobię czyli mąkę ziemniaczaną. Dodać sól , jajko ,całość dokładnie wymieszać. Po dokładnym wymieszaniu ciasto podzielić na trzy części. Do jednej dodać przecier pomidorowy, do drugiej dodać posiekany koperek, a trzecią zostawić zwykłą. Z każdej porcji formować kluski. Zagotować wodę dodać soli i na gotującą wodę wrzucić kluski. Kluski można gotować razem lub każde osobno.
Kluski podczas gotowania.