Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na warzywne danie ze szczyptą azjatyckich przypraw
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 85
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 85
Składniki
Do sosu wykorzystałam wszystkie warzywa jakie miałam w domu i pasowałby do bogatej mieszanki. Większość warzyw pokroiłam na zapałkę, miałam tez wędlinę sojową więc ją użyłam. Najpierw w woku zeszkliłam lekko cebulę i marchew, po pięciu minutach dodałam resztę warzyw, podsmażałam kolejne pięć minut.
Pod sam koniec dodałam warzywa wymagające tylko podgrzania: cieciorkę, kukurydzę i seler. W między czasie podprażyłam ziarna sezamu na suchej patelni.
Do mieszanki warzyw dodałam rozrobioną w wodzie łyżkę mąki ziemniaczanej, następnie sosy rybny, teriyaki i sojowy oraz przyprawy. Wrzątkiem zalałam makaron vermicelli- czyli z fasoli- po 5 minutach był gotowy. Gotowa porcję posypałam szczypiorem i sezamem. Smacznego :)