Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałam ochotę na warzywne danie ze szczyptą azjatyckich przypraw
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 316
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1948
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3752
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 521
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 316
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1948
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3908
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3752
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 521
Składniki
Do sosu wykorzystałam wszystkie warzywa jakie miałam w domu i pasowałby do bogatej mieszanki. Większość warzyw pokroiłam na zapałkę, miałam tez wędlinę sojową więc ją użyłam. Najpierw w woku zeszkliłam lekko cebulę i marchew, po pięciu minutach dodałam resztę warzyw, podsmażałam kolejne pięć minut.
Pod sam koniec dodałam warzywa wymagające tylko podgrzania: cieciorkę, kukurydzę i seler. W między czasie podprażyłam ziarna sezamu na suchej patelni.
Do mieszanki warzyw dodałam rozrobioną w wodzie łyżkę mąki ziemniaczanej, następnie sosy rybny, teriyaki i sojowy oraz przyprawy. Wrzątkiem zalałam makaron vermicelli- czyli z fasoli- po 5 minutach był gotowy. Gotowa porcję posypałam szczypiorem i sezamem. Smacznego :)