Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienna zapiekanka ryżowa"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 179
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1061
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 515
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 59
Składniki
pół kg grzybów, woreczek ryżu, 3 marchewki, 2 pietruszki, 5 jajek, 2 udka kurczaka, czerwona papryka, pęczek posiekanej natki, kubek śmietany 12-proc., 3 łyżki majonezu, 2 cebule, masło, 15 dag sera żółtego
Udka ugotuj. Mięso oddziel od kości, podsmaż na maśle. Ryż ugotuj, ostudź. Wbij jedno jajko, wymieszaj. Marchewki i pietruszki ugotuj.
Pokrój. Grzyby oczyść, obgotuj. Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby, podsmaż. Resztę jajek ugotuj na twardo, pokrój. Paprykę pokrój w kostkę. Śmietanę i majonez połącz.
W formie ułóż połowę ryżu, na nim warzywa, polej sosem. Ułóż grzyby i jajka, polej sosem. Ułóż paprykę, mięso i resztę ryżu.
Polej pozostałym sosem posyp natką i startym serem. Piecz 40 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji:8, cena za porcję: 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie