Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jesienna zapiekanka ryżowa"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 54
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 143
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
pół kg grzybów, woreczek ryżu, 3 marchewki, 2 pietruszki, 5 jajek, 2 udka kurczaka, czerwona papryka, pęczek posiekanej natki, kubek śmietany 12-proc., 3 łyżki majonezu, 2 cebule, masło, 15 dag sera żółtego
Udka ugotuj. Mięso oddziel od kości, podsmaż na maśle. Ryż ugotuj, ostudź. Wbij jedno jajko, wymieszaj. Marchewki i pietruszki ugotuj.
Pokrój. Grzyby oczyść, obgotuj. Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby, podsmaż. Resztę jajek ugotuj na twardo, pokrój. Paprykę pokrój w kostkę. Śmietanę i majonez połącz.
W formie ułóż połowę ryżu, na nim warzywa, polej sosem. Ułóż grzyby i jajka, polej sosem. Ułóż paprykę, mięso i resztę ryżu.
Polej pozostałym sosem posyp natką i startym serem. Piecz 40 min w temp. 180°C.
Czas przygotowania: 100 min, ilość porcji:8, cena za porcję: 2,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie