Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, aromatyczna, i mocno sycąca zupa na chłodne jesienno-zimowe dni. Już jedna miska napełni wasze żołądki i zaspokoi głód na długie godziny.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 347
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 426
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 819
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 347
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 426
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 819
Składniki
Fasolę przesyp do miski, zalej wodą i odstaw na całą noc do napęcznienia. Następnego dnia przesyp fasolę na durszlak i zostaw do odsączenia.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oleju. Cebulę obierz, drobno poszatkuj i podsmaż na złoty kolor. Dodaj mięso mielone, sól, pieprz, majeranek, słodką i ostrą paprykę. Dynię pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa. Wsyp pozostałe przyprawy: curry i kurkumę.
Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Dodaj do garnka. Pietruszkę i seler obierz, dodaj do garnka w całości. Wlej 2 l wody. Dodaj fasolę Piękny Jaś, liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotuj przez około godzinę. Pod koniec gotowania dopraw zupę solą i pieprzem. Zabiel śmietaną. Smacznego!