Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, aromatyczna, i mocno sycąca zupa na chłodne jesienno-zimowe dni. Już jedna miska napełni wasze żołądki i zaspokoi głód na długie godziny.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 185
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Fasolę przesyp do miski, zalej wodą i odstaw na całą noc do napęcznienia. Następnego dnia przesyp fasolę na durszlak i zostaw do odsączenia.
Do dużego garnka wlej 2 łyżki oleju. Cebulę obierz, drobno poszatkuj i podsmaż na złoty kolor. Dodaj mięso mielone, sól, pieprz, majeranek, słodką i ostrą paprykę. Dynię pokrój w drobną kostkę i dodaj do mięsa. Wsyp pozostałe przyprawy: curry i kurkumę.
Marchewkę obierz i pokrój na plasterki. Dodaj do garnka. Pietruszkę i seler obierz, dodaj do garnka w całości. Wlej 2 l wody. Dodaj fasolę Piękny Jaś, liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotuj przez około godzinę. Pod koniec gotowania dopraw zupę solą i pieprzem. Zabiel śmietaną. Smacznego!