Do góry

Dania główne Przepis na:

Jesienne Leczo z wiejską kiełbasą

Jesienne Leczo z wiejską kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 199 Ocena: 2685

Dodano:

Odsłon: 1162

Gdy nadchodzi jesienna chandra jest to super danie aby się rozgrzać i poczuć smak i zapach jesiennych warzyw.

Składniki

  • 2 średnie cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 średnie cukienie
  • 4 papryki różnego koloru
  • 30 dek pieczarek
  • 1 passata pomidorowa
  • 0,5 kg wiejskiej kiełbasy
  • sól
  • Pieprz
  • słodka mielona papryka
  • olej do smażenia
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa myjemy. Obieramy czosnek i cebulę. Drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem do zrumienienia. Przekładamy do garnka.
    Z cukinii wydrążamy pestki resztę kroimy w kostkę i również podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka z cebulą i czosnkiem.
    Pieczarki czyścimy ( ja nie myję ponieważ chłoną wodę ), kroimy w plasterki razem z ogonkami i wrzucamy na patelnię. Czekamy aż zmniejszą swoją objętość i puszczą sok. Przekładamy do garnka z warzywami.
    Paprykę oczyszczamy z pestek, również kroimy w kostkę i dusimy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek słodkiej mielonej papryki.
    Gdy trochę puszczą sok przekładamy do garnka.

    Warzywa zalewamy passatą pomidorową i jedną szklanką wody.
    Dusimy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miękkie.
    W między czasie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki.
    Dodajemy na samym końcu. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania.

    Pysznie smakuje ze świeżymi bułkami z masełkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń