Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzi jesienna chandra jest to super danie aby się rozgrzać i poczuć smak i zapach jesiennych warzyw.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36351
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231750
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4958
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36351
        
        
                Składniki
Warzywa myjemy. Obieramy czosnek i cebulę. Drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Z cukinii wydrążamy pestki resztę kroimy w kostkę i również podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka z cebulą i czosnkiem. Pieczarki czyścimy ( ja nie myję ponieważ chłoną wodę ), kroimy w plasterki razem z ogonkami i wrzucamy na patelnię. Czekamy aż zmniejszą swoją objętość i puszczą sok. Przekładamy do garnka z warzywami. Paprykę oczyszczamy z pestek, również kroimy w kostkę i dusimy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek słodkiej mielonej papryki. Gdy trochę puszczą sok przekładamy do garnka. Warzywa zalewamy passatą pomidorową i jedną szklanką wody. Dusimy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miękkie. W między czasie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki. Dodajemy na samym końcu. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Pysznie smakuje ze świeżymi bułkami z masełkiem.