Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzi jesienna chandra jest to super danie aby się rozgrzać i poczuć smak i zapach jesiennych warzyw.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5593
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5155
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1512
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5593
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12160
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5155
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1512
Składniki
Warzywa myjemy. Obieramy czosnek i cebulę. Drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Z cukinii wydrążamy pestki resztę kroimy w kostkę i również podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka z cebulą i czosnkiem. Pieczarki czyścimy ( ja nie myję ponieważ chłoną wodę ), kroimy w plasterki razem z ogonkami i wrzucamy na patelnię. Czekamy aż zmniejszą swoją objętość i puszczą sok. Przekładamy do garnka z warzywami. Paprykę oczyszczamy z pestek, również kroimy w kostkę i dusimy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek słodkiej mielonej papryki. Gdy trochę puszczą sok przekładamy do garnka. Warzywa zalewamy passatą pomidorową i jedną szklanką wody. Dusimy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miękkie. W między czasie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki. Dodajemy na samym końcu. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Pysznie smakuje ze świeżymi bułkami z masełkiem.