Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzi jesienna chandra jest to super danie aby się rozgrzać i poczuć smak i zapach jesiennych warzyw.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1239
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 509
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1330
Składniki
Warzywa myjemy. Obieramy czosnek i cebulę. Drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Z cukinii wydrążamy pestki resztę kroimy w kostkę i również podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka z cebulą i czosnkiem. Pieczarki czyścimy ( ja nie myję ponieważ chłoną wodę ), kroimy w plasterki razem z ogonkami i wrzucamy na patelnię. Czekamy aż zmniejszą swoją objętość i puszczą sok. Przekładamy do garnka z warzywami. Paprykę oczyszczamy z pestek, również kroimy w kostkę i dusimy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek słodkiej mielonej papryki. Gdy trochę puszczą sok przekładamy do garnka. Warzywa zalewamy passatą pomidorową i jedną szklanką wody. Dusimy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miękkie. W między czasie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki. Dodajemy na samym końcu. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Pysznie smakuje ze świeżymi bułkami z masełkiem.