Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy nadchodzi jesienna chandra jest to super danie aby się rozgrzać i poczuć smak i zapach jesiennych warzyw.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1824
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38607
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1337
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1824
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38607
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1337
Składniki
Warzywa myjemy. Obieramy czosnek i cebulę. Drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanej patelni z olejem do zrumienienia. Przekładamy do garnka. Z cukinii wydrążamy pestki resztę kroimy w kostkę i również podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka z cebulą i czosnkiem. Pieczarki czyścimy ( ja nie myję ponieważ chłoną wodę ), kroimy w plasterki razem z ogonkami i wrzucamy na patelnię. Czekamy aż zmniejszą swoją objętość i puszczą sok. Przekładamy do garnka z warzywami. Paprykę oczyszczamy z pestek, również kroimy w kostkę i dusimy na patelni z dodatkiem 2 łyżeczek słodkiej mielonej papryki. Gdy trochę puszczą sok przekładamy do garnka. Warzywa zalewamy passatą pomidorową i jedną szklanką wody. Dusimy pod przykryciem aż wszystkie warzywa będą miękkie. W między czasie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w pół plasterki. Dodajemy na samym końcu. Doprawiamy solą i pieprzem wg uznania. Pysznie smakuje ze świeżymi bułkami z masełkiem.