Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kiszona kapusta, i słodka kapusta , i cukinia, i pomidory, i śliwka wędzona i pachnące wędliny. Palce lizać.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 65
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9305
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 65
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9305
Składniki
Grzyby suszone namoczyć i ugotować. Grzyby pokroić, a wywar zachować. W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kiszoną kapustę i chwilę dusić. Mieszać. Dodać poszatkowaną białą kapustę i dodać wody tyle, żeby kapusta była przykryta. Dodać listek laurowy, ziele i jałowiec. Dodać grzyby i wywar. Gotować ok. 20 min na wolnym ogniu. Dodać pokrojone wędliny, pokrojone pomidory, śliwki wędzone i pieprz ziołowy. Gotować ok. 10 -15 min. Mieszać. Dodać pokrojone w kostkę cukinie. Jeśli cukinia jest starsza, to obrać ze skórki i pozbawić nasion. Gotować jeszcze ok. 15 min. Tzn tak długo, żeby cukinia była miękka, ale się nie rozpadła. Dodać na koniec pieprz młotkowany z kolendrą, sól, cukier do smaku. Smacznego