Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kiszona kapusta, i słodka kapusta , i cukinia, i pomidory, i śliwka wędzona i pachnące wędliny. Palce lizać.
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3470
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2827
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3470
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2827
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 159
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 120
Składniki
Grzyby suszone namoczyć i ugotować. Grzyby pokroić, a wywar zachować. W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kiszoną kapustę i chwilę dusić. Mieszać. Dodać poszatkowaną białą kapustę i dodać wody tyle, żeby kapusta była przykryta. Dodać listek laurowy, ziele i jałowiec. Dodać grzyby i wywar. Gotować ok. 20 min na wolnym ogniu. Dodać pokrojone wędliny, pokrojone pomidory, śliwki wędzone i pieprz ziołowy. Gotować ok. 10 -15 min. Mieszać. Dodać pokrojone w kostkę cukinie. Jeśli cukinia jest starsza, to obrać ze skórki i pozbawić nasion. Gotować jeszcze ok. 15 min. Tzn tak długo, żeby cukinia była miękka, ale się nie rozpadła. Dodać na koniec pieprz młotkowany z kolendrą, sól, cukier do smaku. Smacznego