Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I kiszona kapusta, i słodka kapusta , i cukinia, i pomidory, i śliwka wędzona i pachnące wędliny. Palce lizać.
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Składniki
Grzyby suszone namoczyć i ugotować. Grzyby pokroić, a wywar zachować. W garnku, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać kiszoną kapustę i chwilę dusić. Mieszać. Dodać poszatkowaną białą kapustę i dodać wody tyle, żeby kapusta była przykryta. Dodać listek laurowy, ziele i jałowiec. Dodać grzyby i wywar. Gotować ok. 20 min na wolnym ogniu. Dodać pokrojone wędliny, pokrojone pomidory, śliwki wędzone i pieprz ziołowy. Gotować ok. 10 -15 min. Mieszać. Dodać pokrojone w kostkę cukinie. Jeśli cukinia jest starsza, to obrać ze skórki i pozbawić nasion. Gotować jeszcze ok. 15 min. Tzn tak długo, żeby cukinia była miękka, ale się nie rozpadła. Dodać na koniec pieprz młotkowany z kolendrą, sól, cukier do smaku. Smacznego