Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3805
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Składniki
Mięso oczyścić z błonek, umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Posolić i dodać przyprawę do indyka. Wymieszać. Pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w grubą kostkę cebule oraz czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pokrojone w kostkę łodygi selera oraz jabłko obrane, pozbawione gniazda nasiennego i starte na tarce na dużych oczkach. Dusić na wolnym ogniu, mieszać od czasu do czasu. Dodać przygotowane mięso. Dusić, mieszać aż mięso straci surowość. Zalać wrzątkiem tak, żeby mięso było przykryte. Dodać liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie ok 40 min. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Pozbawioną wcześniej miękkiego środka z nasionami. Dodać dynię pokrojoną w kostkę. Pozbawioną wcześniej miękkiego środka z nasionami oraz obraną ze skórki. Gotować do miękkości warzyw. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w szklance zimnej wody. Mieszać, zagotować. Gulasz podać np z kaszą, makaronem lub z kromką dobrego chleba. Smacznego.