Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 90
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 49
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 66
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 714
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3193
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3530
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 90
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 49
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 66
Udka z kurczaka z airfryiera przypominają uwielbiane przez wszystkich paniero...
Odsłon: 714
Te bajecznie proste i pyszne ciastka owsiane bez cukru przygotujesz tylko z 3...
Odsłon: 3193
Noce i dnie to efektowne ciasto składające się z dwóch biszkoptów – waniliowe...
Odsłon: 3530
Składniki
Mięso oczyścić z błonek, umyć, osuszyć i pokroić w grubszą kostkę. Posolić i dodać przyprawę do indyka. Wymieszać. Pozostawić w lodówce najlepiej na całą noc. W garnku, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić pokrojone w grubą kostkę cebule oraz czosnek pokrojony w plasterki. Dodać pokrojone w kostkę łodygi selera oraz jabłko obrane, pozbawione gniazda nasiennego i starte na tarce na dużych oczkach. Dusić na wolnym ogniu, mieszać od czasu do czasu. Dodać przygotowane mięso. Dusić, mieszać aż mięso straci surowość. Zalać wrzątkiem tak, żeby mięso było przykryte. Dodać liście laurowe. Gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie ok 40 min. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię. Pozbawioną wcześniej miękkiego środka z nasionami. Dodać dynię pokrojoną w kostkę. Pozbawioną wcześniej miękkiego środka z nasionami oraz obraną ze skórki. Gotować do miękkości warzyw. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w szklance zimnej wody. Mieszać, zagotować. Gulasz podać np z kaszą, makaronem lub z kromką dobrego chleba. Smacznego.