Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, ale kaloryczne ...
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 43
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 28
Rogaliki kruche to niezawodna słodka przekąska na każdą okazję. Możesz nafasz...
Odsłon: 977
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 23
Szykujesz imprezę sylwestrową? Masz już pomysł na menu? Jeśli planujesz zabaw...
Odsłon: 946
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 43
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 28
Rogaliki kruche to niezawodna słodka przekąska na każdą okazję. Możesz nafasz...
Odsłon: 977
W alternatywie do karpia oraz ryby po grecku na Święta w tym roku proponuję f...
Odsłon: 23
Szykujesz imprezę sylwestrową? Masz już pomysł na menu? Jeśli planujesz zabaw...
Odsłon: 946
Składniki
Rozgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić na nią posiekane: cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodać koncentrat pomidorowy I pomidory, wymieszać I poddusić razem. Odstawić rondel. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę (niezbyt małą!) boczek. Smażyć dotąd, aż zrobią się chrupiące skwarki :) Do skwarek dodać sosik. Połączyć wszystko z ugotowanym w międzyczasie makaronem. Uwaga z solą - ja nie daję w ogóle, ponieważ boczek jest słony. Przed podaniem posypać świeżo mielonym pieprzem :)
Smacznego :)