Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne, ale kaloryczne ...
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5335
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17515
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 631
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5335
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8604
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17515
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 631
Składniki
Rozgrzać 3 łyżki oliwy, wrzucić na nią posiekane: cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodać koncentrat pomidorowy I pomidory, wymieszać I poddusić razem. Odstawić rondel. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę (niezbyt małą!) boczek. Smażyć dotąd, aż zrobią się chrupiące skwarki :) Do skwarek dodać sosik. Połączyć wszystko z ugotowanym w międzyczasie makaronem. Uwaga z solą - ja nie daję w ogóle, ponieważ boczek jest słony. Przed podaniem posypać świeżo mielonym pieprzem :)
Smacznego :)