Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z mięsa mielonego w wersji tradycyjnej troszkę mi się znudziły. Postanowiłam dzisiaj zrobić kotlety zwane jeżykami. Mięso mielone połączyłam z ryżem,marchewką i kapustką. Zrobiłam do tego sos pomidorowy i wyszło bardzo pysznie. Smak podobny do gołąbków :) Bardzo smaczne mięsne danie.
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2348
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 465
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 828
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2348
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 465
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 828
Składniki
Jak zrobić kotlety z mięsa mielonego i ryżu vs jeżyki Ryż gotujemy w osolone wodzie ok 8 minut . Studzimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielimy przekładamy do miseczki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę jajko,ryż. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kroimy w cienkie paski. Warzywa dodajemy do farszu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Jeżeli farsz jest za rzadki dodajemy kilka łyżek bułki tartej. Mieszamy i lepimy placki jak na mielone , obtaczamy w bułce tartej i smażymy delikatnie przewracając szeroką łopatką tak aby się nie rozleciały.
Jak zrobić sos Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kotlety podajemy z sosem. Smacznego!