Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z mięsa mielonego w wersji tradycyjnej troszkę mi się znudziły. Postanowiłam dzisiaj zrobić kotlety zwane jeżykami. Mięso mielone połączyłam z ryżem,marchewką i kapustką. Zrobiłam do tego sos pomidorowy i wyszło bardzo pysznie. Smak podobny do gołąbków :) Bardzo smaczne mięsne danie.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 914
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 914
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Jak zrobić kotlety z mięsa mielonego i ryżu vs jeżyki Ryż gotujemy w osolone wodzie ok 8 minut . Studzimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na oleju. Mięso mielimy przekładamy do miseczki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, cebulę jajko,ryż. Marchew obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kapustę kroimy w cienkie paski. Warzywa dodajemy do farszu. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Jeżeli farsz jest za rzadki dodajemy kilka łyżek bułki tartej. Mieszamy i lepimy placki jak na mielone , obtaczamy w bułce tartej i smażymy delikatnie przewracając szeroką łopatką tak aby się nie rozleciały.
Jak zrobić sos Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kotlety podajemy z sosem. Smacznego!