Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ryż na nigeryjską modłę, lubię takie smaki i mnie jak najbardziej przypadł do gustu... proszę sobie darować komentarze w stylu a po co kostka, to trucizna itp. Oczywiście owe kostki można zastąpić bulionem, jednakże w Afryce są one bardzo popularne w/g oryginału i u mnie są ; a i z lenistwa czasem ich używam.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 96
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 830
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 910
Składniki
w dużym rondlu na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Dodajemy pomidory w puszce, przecier i pozostałe przyprawy oraz kostkę. Wszystko dusimy ok 5 minut. Po tym czasie wsypujemy ryż. Smażymy około 10 min ut co chwilę mieszając aby sie nie przypalił
w tym momencie możemy wlać wodę do ryżu i na małym ogniu gotować ok 20 minut, bądź przełożyć ryż do naczynia żaroodpornego lub blachy, zalać wodą, przykryć folią aluminiową; wstawić do piekarnika i piec ok 20-30 min w 170st.