Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne danie jednogarnkowe...
W głębokiej patelni roztopić 2 łyżki margaryny, zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, dodać mięso podzielone na dosyć grube kawałki (ok. 5x4cm), przyprawić delikatnie solą i pieprzem mielonym, obsmażyć z obu stron na rumiano. Następnie wlać wodę 2cm ponad poziom mięsa, przykryć, gotować ok 30min.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondlu (najlepiej dno min. 2-warstwowe) rozgrzać pozostały tłuszcz, dodać roztarty czosnek, chwilę przesmażyć, wrzucić marchew, gotować 1min, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Kolejno dołożyć przygotowane mięso, sól, przyprawy, zalać 4 1/2 szklanki wywaru z mięsa (jeśli brakuje dodać bulion instant), przykryć, doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu dodać ryż, dobrze wymieszać, gotować pod przykryciem na małym ogniu 15-20 min. I gotowe!
Podawać np. z sosem jogurtowym.
Niesamowite, aromatyczne, esencjonalne
Odsłon: 890
Polecam przepis na czarne porzeczki w cukrze na przeziębienie. Zachęcam do pr...
Odsłon: 71007
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 100
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 540
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 94
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 102
Klopsy przygotowałam trochę inaczej dodając posiekaną natkę pietruszki i kope...
Odsłon: 100
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 540
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 49
Co dziś u was króluje w porze obiadowej ?ja mam dla was przepis na pyszne ćwi...
Odsłon: 94
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 102
Składniki
W głębokiej patelni roztopić 2 łyżki margaryny, zeszklić pokrojoną w piórka cebulę, dodać mięso podzielone na dosyć grube kawałki (ok. 5x4cm), przyprawić delikatnie solą i pieprzem mielonym, obsmażyć z obu stron na rumiano. Następnie wlać wodę 2cm ponad poziom mięsa, przykryć, gotować ok 30min.
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. W rondlu (najlepiej dno min. 2-warstwowe) rozgrzać pozostały tłuszcz, dodać roztarty czosnek, chwilę przesmażyć, wrzucić marchew, gotować 1min, dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać.
Kolejno dołożyć przygotowane mięso, sól, przyprawy, zalać 4 1/2 szklanki wywaru z mięsa (jeśli brakuje dodać bulion instant), przykryć, doprowadzić do wrzenia. Po zagotowaniu dodać ryż, dobrze wymieszać, gotować pod przykryciem na małym ogniu 15-20 min. I gotowe!
Podawać np. z sosem jogurtowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Dania główne
Zapiekanka Rozmaitości
Dania główne
Zapiekanka gospodarska
Dania główne
Ćwiartki kurczaka duszone z dodatkiem młodej kapusty
Polędwiczki grillowane w ziołach i surówka
Polędwica wieprzowa w wiosenno-letnich ziołach: lubczyk, natka pietruszki, ba...
Odsłon: 57
Zapiekanka Rozmaitości
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 102