Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczki nie trzeba chyba nikomu polecać, w szczególności w tak aksamitnym sosie:)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30914
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1137
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30914
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3632
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1137
Składniki
Piersi nacinamy od strony skórki w szachownicę. Nacieramy przyprawami i odstawiamy (jeśli mamy tyle czasu). Następnie smażymy z obu stron.
Sos przygotowujemy w innym rondelku. Konfiturę, miód, cukier, sok - podgrzewamy i mieszamy, żeby dokładnie wymieszać. Można zagęścić mąką ziemniaczaną:)
Usmażoną pierś kroimy w plasterki i polewamy sosem. Najlepiej smakuje ten zestaw z kluskami:)