Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duszone piersi kaczki w słodko-pikantnym sosie. Przepis pochodzi z 401. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 336
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 123
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 50
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 171
Składniki
Mięso oprószyć solą, pieprzem oraz suszoną papryczką chili. Natrzeć przyprawami, przełożyć do zamykanego naczynia, przykryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
Cukier roztopić na patelni. Wlać wodę i wymieszać. Dodać sos sojowy. Na patelni z sosem ułożyć kacze piersi – skórą do dołu. Przykryć i dusić przez 15-20 minut.
Dorzucić pokrojone pieczarki oraz posiekany czosnek. Dodać obrany i pokrojony imbir. Dusić do miękkości pod przykryciem.
Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z sosem, komosą ryżową i surówką.
Jabłka pokroić w cienkie słupki. Przełożyć do miski. Marchewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dorzucić do jabłek. Wlać olej, dodać odrobinę cukru, posolić i wymieszać. Odstawić, by surówka się przegryzła.