Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiadek kaczuszka a właściwie jej nóżka, w garze ugotowana i do panierki dodana. Kaczucha jest swojska nie kupna więc czas gotowania jest o wiele dłuższy niż jak ma się kupne mięso, no ale cóż dłużej to dłużej ale chociaż wie co jem, zaraz będą docinki ale ja się tym nie przejmuje i po swojemu gotuję.
Piersi kacze zapiekane z owocami posmakują wszystkim, którzy lubią kaczkę ....
Odsłon: 2945
Kolejny przepis na żołądki drobiowe. Tym razem z kaczki. Mówimy Wam, wypas!
Odsłon: 379
Polecam bardzo smaczne udka kacze z chrupiąca skórką , pieczone na patelni na...
Odsłon: 402
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 8530
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 52
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 196
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 109
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 8530
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 52
Sałatka brokułowa z jajkiem należy do moich ulubionych wielkanocnych dań. Jes...
Odsłon: 196
mięso jest mocno przypieczone ale nie wysuszone, do tego dobrze doprawione, p...
Odsłon: 109
Składniki
Kacze uda umyć i dodać do garnka, wlać 2 litry wody, wstawić do zagotowania się. Następnie zdjąć szumowiny i nadal gotować na wolnym ogniu pod przykryciem około 3 godzin ( tyle czasu jeśli swojskie bo jak wiadomo kupne robi się krócej ).
W międzyczasie gdy mięso dalej się gotuje dodać ziela angielskie 5 sztuk oraz liście laurowe 3 sztuki oraz marchew dużą pokrojoną dowolnie. Gotować nadal do całkowitej miękkości mięsa.
Gotowe mięso wyjąć z rosołu i ostudzić, rosół odstawić w zimne miejsce ( ja jutro na nim ugotuję pyszną zupkę ). Jajka roztrzepać widelcem dodając sól. Ostudzone uda zanurzyć w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go na wolnym ogniu i ułożyć przygotowane uda w panierce, smażyć z obu stron na rumiany kolor.
Tak przygotowane udka i przedramienia kaczki podałam z ziemniakami okraszonymi tłuszczem ze smażonego mięsa oraz surówką z kiszonej kapusty z cebulką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Dania główne
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Dania główne
Żeberka pieczone
Dania główne
Makaron orzo z pieczarkami
Filet z kurczaka na świąteczny stół
Wyborny filet z kurczaka na wielkanocny stół. polecam ten przepis.
Odsłon: 115
szponder wołowy duszony w czerwonym winie
Duszenie to najlepszy sposób na wołowe żebra. Długi czas gotowania powoduje,...
Odsłon: 52