Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na rodzinny obiad. Słodkokwaśny dodatek owoców świetnie komponuje się z mięsem i wzbogaca sos.
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 25
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 295
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2611
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1653
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14418
Wątróbka kurza jest najdelikatniejsza i najbardziej soczysta. Jej przygotowan...
Odsłon: 25
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 295
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2611
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1653
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14418
Składniki
Składniki.
Udka niespiesznie wytapia się na suchej patelni. Gdy będą prawie gotowe dodaje się cebulę i smaży się do zrumienienia. oczywiście jak jest zbyt mało tłuszczo można dodać, najlepiej smalec gęsi lub kaczy. Udka podlewa się wodą, dodaje się ziele i liście, sól i pieprz, i dusi się pod przykryciem 1,5 h. Pod koniec sos można zagęścić. Do sosu dodaje się czerwoną porzeczkę plus cukier lub łyżkę dżemu. Dodatkowo owoce dodaje się na talerzu. Porzeczka świetnie wzbogaca i ożywia smak sosu i jest świetna jako dodatek do mięsa.
Smacznego :)