Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas lubimy drób. Sięgamy po kurczaki, gęsi, kaczki i to właśnie tą ostatnią dziś podaję Wam na talerzu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 396
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 352
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 396
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1783
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 352
Składniki
Kaczkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawą do drobiu. Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce. Po tym czasie kaczkę układamy w naczyniu żaroodpornym. Jabłka myjemy, kroimy na 8 ( wykrawając gniazda nasienne ). Następnie jabłkami faszerujemy kaczkę. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym piekarniku ( 200C ) przez 2 godziny. Po tym czasie zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 30 min. Na każdy 1 kg kaczki przypada 1 godzina pieczenia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.