Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drób w takim wydaniu robi wrażenie...polecam na uroczysty obiad,jest czym dzielić ;-) Smakuje wspaniale !
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6654
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6654
Składniki
Kaczkę wyluzować czyli rozciąć po kręgosłupie i odcinać delikatnie po szkielecie,aż zostanie tuszka-porcja rosołowa.Następnie wyciąć kości z udek,skrzydełka odciąć całkowicie.Dokładnie tak samo postąpić z kurczakiem.Natrzeć drób solą, pieprzem i odstawić do lodówki na ok godzinkę.Do mięsa mielonego dodać pokrojoną wątróbkę,posiekane zioła,jajko i przyprawy.Wyrobić farsz i odstawić.
W kaczkę włożyć kurczaka tak,aby w udkach kaczki były udka kurczaka...nadziać drób farszem ( udka również ). Zaszyć kaczkę bawełnianą nitką.Posypać mięso przyprawami i ziołami.Odstawić na noc do lodówki.
Przełożyć kaczkę do brytfanny,podlać wodą i wstawić do piekarnika.Przez pierwszą godzinę piec mięso w temp 180 st,potem zmniejszyć do 160 i piec ok 3 godz często podlewając wodą z wytopionym tłuszczem.
SMACZNEGO