Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tak nadzianą kaczkę.Obiad syty i smaczny,jeśli nie przepadacie za podrobami ,można dać mięso.Jednak my wolimy smak wątróbki w farszu i żołądków.Natka pietruszki dodaje smaku i aromatu.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3094
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 938
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 693
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 197
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3094
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 938
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 693
Składniki
Zblendować oczyszczone żołądki i wątróbki. Dać do miski. Kaszę ugotować 15min.i wystudzić,dać do miski.
Dodać posiekaną natkę,pokrojone morele,rodzynki,jajka,bułkę tartą ,sól i pieprz do smaku.
Wyciąć z kaczki szyjkę tak by nie uszkodzić skóry. Farsz dokładnie wymieszać i nadziewać kaczkę,spinać wykałaczkami. Szyję również nadziać,ciasno upychając farsz,spiąć wykałaczkami. Marchew ,papryczki i pietruszkę pokroić w kostkę i dać na spód naczynia żaroodpornego.Na warzywa położyć kaczkę ,przykryć folią i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół do 180st. Piec około 2 godz. Zimną kaczkę poporcjować i zapiec w piekarniku.
Smacznego życzę!