Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tak nadzianą kaczkę.Obiad syty i smaczny,jeśli nie przepadacie za podrobami ,można dać mięso.Jednak my wolimy smak wątróbki w farszu i żołądków.Natka pietruszki dodaje smaku i aromatu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5622
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27352
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 65
Składniki
Zblendować oczyszczone żołądki i wątróbki. Dać do miski. Kaszę ugotować 15min.i wystudzić,dać do miski.
Dodać posiekaną natkę,pokrojone morele,rodzynki,jajka,bułkę tartą ,sól i pieprz do smaku.
Wyciąć z kaczki szyjkę tak by nie uszkodzić skóry. Farsz dokładnie wymieszać i nadziewać kaczkę,spinać wykałaczkami. Szyję również nadziać,ciasno upychając farsz,spiąć wykałaczkami. Marchew ,papryczki i pietruszkę pokroić w kostkę i dać na spód naczynia żaroodpornego.Na warzywa położyć kaczkę ,przykryć folią i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół do 180st. Piec około 2 godz. Zimną kaczkę poporcjować i zapiec w piekarniku.
Smacznego życzę!