Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocna kaczka nadziewana mięsem mielonym będzie hitem na świątecznym stole.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 451
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 512
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10102
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2269
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9959
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 451
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 512
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10102
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2269
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 9959
Składniki
Kaczkę myjemy, osuszamy, nacieramy ja całą wewnątrz i zewnątrz majerankiem i solą. Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce. Boczek, serca, wątróbkę, udko, cebulę mielimy maszynką do mięsa. Do Farszu mięsnego dodajemy bułkę namoczoną w mleku, sprasowany czosnek, jajko, sól, pieprz.
Całość mieszamy i nadziewamy naszą kaczkę. Farsz mocno ubijamy. Kaczkę zaszywamy nitką. Wkładamy do rękawa i wlewamy 2 łyżki oliwy. Kaczkę wkładamy do brytfanny bez przykrycia do piekarnika temp 180 stopni na około 2 godziny.
Pod koniec pieczenia rozcinamy rękaw żeby przyrumienić kaczkę.