Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kaczuszka, którą pierwszy raz przygotował mi mój mąż:)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17222
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17222
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 122
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4863
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7565
Składniki
z kaczki usuwamy wnetrznosci i dobrze ją płukamy.
nacieramy kaczkę solą i pieprzez na zewnątrz i w środku i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut
w tym czasie kroimi w piórka cebulke
na rozgrzną oliwe wrzucamy cebulke i smazymy az bedzie szklaca (nie przypalić)
do zeszklonej cebulki dodajemy śliwki i wszystko dokładnie miewszamy
nadziewamy kaczke cebulką ze sliwkami i dokładnie kaczke zamykamy( można ja zeszyć bawełnianą nitką lub dobrze zczepić wykałaczkami)
tak przygotowaną kaczkę wkładamy do naczynia żarodopornego lub gęsiarki i polewamy ją po wierzchu oliwa.
wkładamy na piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu aż kaczka bedzie miękka (około 2,5 godziny)
co jakiś czas kaczkę nalezy podlać czerwonym winem.
SMACZNEGO:)