Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kaczuszka, którą pierwszy raz przygotował mi mój mąż:)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 296
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1720
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16884
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 296
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14632
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1720
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16884
Składniki
z kaczki usuwamy wnetrznosci i dobrze ją płukamy.
nacieramy kaczkę solą i pieprzez na zewnątrz i w środku i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut
w tym czasie kroimi w piórka cebulke
na rozgrzną oliwe wrzucamy cebulke i smazymy az bedzie szklaca (nie przypalić)
do zeszklonej cebulki dodajemy śliwki i wszystko dokładnie miewszamy
nadziewamy kaczke cebulką ze sliwkami i dokładnie kaczke zamykamy( można ja zeszyć bawełnianą nitką lub dobrze zczepić wykałaczkami)
tak przygotowaną kaczkę wkładamy do naczynia żarodopornego lub gęsiarki i polewamy ją po wierzchu oliwa.
wkładamy na piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do momentu aż kaczka bedzie miękka (około 2,5 godziny)
co jakiś czas kaczkę nalezy podlać czerwonym winem.
SMACZNEGO:)