Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 674
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 996
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 803
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4274
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 674
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 996
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3932
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 803
Składniki
Kaczkę myjemy pozbawiamy pozostałości piór ( jeżeli gdzieś zostały, możemy opalić ). Dzielimy na nogi, skrzydła, piersi ( pozostałości możemy wykorzystać do wywaru ). Mięso solimy, oprószamy pieprzem, cząbrem, tymiankiem i nasionami kopru włoskiego ( zgniatamy je delikatnie w dłoni aby uwolniły więcej aromatu ). Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięsko przekładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i pieczemy ok. 1,5 godziny w 180C bez termoobiegu. Gdy kaczka puści soki polewamy ją co jakiś czas. Podajemy z ulubionymi dodatkami. RADA: tłuszcz z pieczenia możemy przelać do słoika i przechowywać w lodówce. Możemy go dodawać do innych potraw jako naturalna kostka bulionowa.