Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może zdjęcie niezbyt zachęcające ale chyba talentu mi brak :P. Pyszna krucha, soczysta i aromatyczna dzięki nasionom fenkułu.
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 624
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 203
Najprostszy na świecie przepis na pyszny chleb. Wsypujesz mieszasz i pieczesz...
Odsłon: 624
W domu można przygotować najlepszą wode smakową, którą można przygotować z ul...
Odsłon: 203
Składniki
Kaczkę myjemy pozbawiamy pozostałości piór ( jeżeli gdzieś zostały, możemy opalić ). Dzielimy na nogi, skrzydła, piersi ( pozostałości możemy wykorzystać do wywaru ). Mięso solimy, oprószamy pieprzem, cząbrem, tymiankiem i nasionami kopru włoskiego ( zgniatamy je delikatnie w dłoni aby uwolniły więcej aromatu ). Odstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia mięsko przekładamy do naczynia żaroodpornego dodajemy pokrojony w plasterki czosnek i pieczemy ok. 1,5 godziny w 180C bez termoobiegu. Gdy kaczka puści soki polewamy ją co jakiś czas. Podajemy z ulubionymi dodatkami. RADA: tłuszcz z pieczenia możemy przelać do słoika i przechowywać w lodówce. Możemy go dodawać do innych potraw jako naturalna kostka bulionowa.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mini gołąbki z recyklingu
Dania główne
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Dania główne
Żeberka w keczupie
Dania główne
Pierogi z soczewicą
Mini gołąbki z recyklingu
Moje gołąbki z recyklingu różnią się od klasycznych farszem. Farszem jest suc...
Odsłon: 115
Makaron z kurczakiem i szpinakiem
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 109