Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na kaczkę, która trochę chyba jest zapomniana. A szkoda, bo jest pyszna. Dziś polecam wersję z kaszą gryczaną i grzybami.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 198
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 941
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 701
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 198
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3108
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 941
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 701
Składniki
Kaczkę umyć, osuszyć i natrzeć przyprawami. Schować do lodówki na 24 godziny. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Ugotowane grzyby pokroić. Kaszę wysypać z woreczków do miski, dodać resztę składników i wymieszać farsz. Wyjąć kaczkę z lodówki i napełnić ją farszem. Umieścić kaczkę w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika. Nastawić na 180 stopni, a czas na 2 godziny. Potem zdjąć pokrywkę i piec jeszcze 15 minut, aż skórka się przyrumieni. Smacznego.