Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka ala sous vide domowym sposobem - rewelacja. Pyszne, bardzo soczyste mięso. Przepis zainspirowany artykułem ze Smakera (link pod przepisem)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1460
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 87
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1460
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2853
Składniki
Piersi z kaczki solimy i pieprzymy z obu stron. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i układamy na piersiach z kaczki. Skórę posypujemy suszoną cebulą.
Każdą pierś pakujemy osobno próżniowo np urządzeniem do pakowania próżniowego :) [można tez spróbować zapakować mięso do worków z zamykaniem hermetycznym odsysając wcześniej powietrze przez słomkę]
Wodę w garnku podgrzewamy do 60 stopni. Pomocny okazuje się elektroniczny termometr kuchenny. Do garnka wkładamy piersi z kaczki. Metoda prób i błędów wybieramy odpowiednią moc palnika lub płyty grzewczej aby temperatura była cały czas w okolicach 60 stopni.
Po ok 2 godzinach wyciągamy mięso z garnka. Zdejmujemy czosnek. Piersi z kaczki rumienimy na rozgrzanej patelni z roztopionym masłem z obu stron.
Podajemy pocięte w plastry.
SMACZNEGO