Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka ala sous vide domowym sposobem - rewelacja. Pyszne, bardzo soczyste mięso. Przepis zainspirowany artykułem ze Smakera (link pod przepisem)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1731
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 131
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 532
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1731
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 131
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 532
Składniki
Piersi z kaczki solimy i pieprzymy z obu stron. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i układamy na piersiach z kaczki. Skórę posypujemy suszoną cebulą.
Każdą pierś pakujemy osobno próżniowo np urządzeniem do pakowania próżniowego :) [można tez spróbować zapakować mięso do worków z zamykaniem hermetycznym odsysając wcześniej powietrze przez słomkę]
Wodę w garnku podgrzewamy do 60 stopni. Pomocny okazuje się elektroniczny termometr kuchenny. Do garnka wkładamy piersi z kaczki. Metoda prób i błędów wybieramy odpowiednią moc palnika lub płyty grzewczej aby temperatura była cały czas w okolicach 60 stopni.
Po ok 2 godzinach wyciągamy mięso z garnka. Zdejmujemy czosnek. Piersi z kaczki rumienimy na rozgrzanej patelni z roztopionym masłem z obu stron.
Podajemy pocięte w plastry.
SMACZNEGO