Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka ala sous vide domowym sposobem - rewelacja. Pyszne, bardzo soczyste mięso. Przepis zainspirowany artykułem ze Smakera (link pod przepisem)
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 19
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 54
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 88
Na wstępie zachwalę nie samo danie, lecz wolnowar, który jest nie tylko wybaw...
Odsłon: 26
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Składniki
Piersi z kaczki solimy i pieprzymy z obu stron. Czosnek obieramy, kroimy w plasterki i układamy na piersiach z kaczki. Skórę posypujemy suszoną cebulą.
Każdą pierś pakujemy osobno próżniowo np urządzeniem do pakowania próżniowego :) [można tez spróbować zapakować mięso do worków z zamykaniem hermetycznym odsysając wcześniej powietrze przez słomkę]
Wodę w garnku podgrzewamy do 60 stopni. Pomocny okazuje się elektroniczny termometr kuchenny. Do garnka wkładamy piersi z kaczki. Metoda prób i błędów wybieramy odpowiednią moc palnika lub płyty grzewczej aby temperatura była cały czas w okolicach 60 stopni.
Po ok 2 godzinach wyciągamy mięso z garnka. Zdejmujemy czosnek. Piersi z kaczki rumienimy na rozgrzanej patelni z roztopionym masłem z obu stron.
Podajemy pocięte w plastry.
SMACZNEGO