Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kaczka w galaretce z owocami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Sok z cytryny wymieszać z miodem i solą. Natrzeć mięso i usmażyć na maśle. Zalać winem i bulionem. Gotować na wolnym ogniu około 60 minut.
Mięso wyjąć z wywaru, pokroić w plastry. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach zalewy z ananasa, wlać do wywaru. Białko roztrzepać i również wlać do wywaru, zagotować i przecedzić.
W miseczkach ułożyć plastry mięsa, przekładając plastrami ananasa i pomarańczy. Zalać wywarem i chłodzić, aż zastygnie. Udekorować melisą, płatkami migdałowymi i czerwonym pieprzem.
ok. 130 minut
Jeśli nie mamy malagi, można ją zastąpić innym słodkim winem hiszpańskim, dolewając 2 łyżki wódki, gdyż malaga jest mocna.Źródło: Twoje Imperium