Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 184
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 914
Składniki
Z kaczki poobcinałam udka i podzieliłam je na pałki i udziki. Odcięłam skrzydła, podzieliłam je a lotki odłączyłam. Pierś zostawiłam z kością i pocięłam ja wzdłuż i w poprzek nożycami do drobiu. Lotki i korpus zostawiłam na rosół. Sadło i skórki zostawiłam do wytopienia na smalec ze skwarkami. Elementy położyłam skórą na patelni i na małym ogniu poczekałam aż tłuszcz się wytopi a skóra zrumieni. Dałam do rondla i zalałam wodą.
Na wytopionym tłuszczu lekko podsmażyłam grubo pokrojona marchew i cebulę. pod koniec dodałam słodką paprykę aby wydobyć jej smak. Patelnie zalałam wywarem z gotującej się kaczki, opłukałam nim patelnie i całość dodałam do rondla. Całość dusiłam 1,5- 2 h. Pod koniec dodałam pastę gulaszową i przyprawę gulaszową. Pasty gulaszowej można dodać więcej ale obiad robiłam dla rodziny więc powstrzymałam się.
Jeśli sos się nie zredukował można go zagęścić rozrobiona w wodzie mąką. Podałam z ziemniakami i kaszą pęczak i surówką z kapusty.
Smacznego :)