Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczkę za zwyczaj piekę z jabłkami, żurawiną czy w pomarańczach , tym razem postanowiłam nadziać kaczkę farszem z białej surowej kiełbasy. Kaczka wyszła bardzo smaczna i smakowała całej rodzince.
naczynie żaroodporne, rękaw do pieczenia, miska, ręcznik papierowy, praska do czosnku,
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 75
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 75
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 525
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 1049
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 65
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 22
Składniki
Kaczkę sprawić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Do miseczki wlać olej , przecisnąć przez praskę ząbki czosnku, dodać sól, pieprz, przyprawę do drobiu wszystko wymieszać. Powstałą marynatą natrzeć kaczkę w środku jak i zewnątrz. Kaczkę odstawić na całą noc do zamarynowania. Z kiełbasy białej usunąć skórkę , masę przełożyć do miski , dodać 2 -3 łyżki bułki tartej pokrojoną drobno cebulę i w razie potrzeby doprawić do smaku ( ja dodałam soli i pieprzu). Farszem napełnić środek kaczki. Spiąć wykałaczkami albo po prostu zaszyć. Górę kaczki natrzeć majerankiem a następnie włożyć do rękawa foliowego (rękaw do pieczenia). Tak przygotowaną kaczkę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 1,5 godziny Po tym czasie kaczkę wyjąc z rękawa i przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem i piec do miękkości mięsa i zbrązowienia kaczki. Smacznego.
Kaczka po upieczeniu.