Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej pieczemy ją z jabłkami - danie sprawdzone, przez wszystkich lubiane
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1830
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Oczyszczone i posolone kaczki natrzeć w środku i na zewnątrz mieszanką kminu i majeranku
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki. Włożyć do kaczki, otwór zaszyć lub spiąć wykałaczkami.
Ptaki ułożyć w brytfannie, posmarować stopionym masłem
. Początkowo podlać bulionem, dopiero potem w trakcie pieczenia sosem, który wytworzył się na dnie brytfanny
Piec kaczki często je obracając, żeby zrumieniły się ładnie ze wszystkich stron.