Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najczęściej pieczemy ją z jabłkami - danie sprawdzone, przez wszystkich lubiane
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34674
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3963
Składniki
Oczyszczone i posolone kaczki natrzeć w środku i na zewnątrz mieszanką kminu i majeranku
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić na ćwiartki. Włożyć do kaczki, otwór zaszyć lub spiąć wykałaczkami.
Ptaki ułożyć w brytfannie, posmarować stopionym masłem
. Początkowo podlać bulionem, dopiero potem w trakcie pieczenia sosem, który wytworzył się na dnie brytfanny
Piec kaczki często je obracając, żeby zrumieniły się ładnie ze wszystkich stron.