Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Pierwsze Święto
Kaczkę natarłam obficie przyprawami, wypchałam jabłkami pozbawionymi gniazd nasiennych. I schowałam na noc do lodówki. Mięso będzie równomiernie słone. Jeśli nie mamy czasu można pominąć ten krok.
Na dnie "gąski" ułożyłam warstwę jabłek, na niej położyłam kaczkę i obłożyłam ją jeszcze jabłkami. i Jeszcze ziele i liście. Dla pewności otwory można spiąć wykałaczkami.
Można też piec w rękawie.
Kaczka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i bardzo efektowna na Świątecznym stole. Trzeba zarezerwować odpowiednia ilość czasu na pieczenie, by mięso odchodziło, a kości z łatwością dało się oddzielać.
Minimum pieczenia to 3 godziny, pół godziny w 180 stopniach a reszta czasu w 160. Nie ma nic gorszego jak niedopieczona kaczka. Można czas przedłużyć nawet o pół godziny, nic się nie stanie w rękawie czy też gąsce.
Mi najbardziej smakuje pierś kaczki.
Smacznego :)
Lubię gulasze, wszelkiego rodzaju. Z kaczki to było coś innego, eksperyment i...
Odsłon: 7826
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 34
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 19
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 33
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 31
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 34
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 19
Doskonały dodatek do dań głównych. Można łączyć je z pieczonym mięsem, warzy...
Odsłon: 33
Krewetki smażone na oliwie, podane z sosem pietruszkowo-czosnkowym....
Odsłon: 31
Składniki
Kaczkę natarłam obficie przyprawami, wypchałam jabłkami pozbawionymi gniazd nasiennych. I schowałam na noc do lodówki. Mięso będzie równomiernie słone. Jeśli nie mamy czasu można pominąć ten krok.
Na dnie "gąski" ułożyłam warstwę jabłek, na niej położyłam kaczkę i obłożyłam ją jeszcze jabłkami. i Jeszcze ziele i liście. Dla pewności otwory można spiąć wykałaczkami. Można też piec w rękawie.
Kaczka jest bardzo łatwa w przygotowaniu i bardzo efektowna na Świątecznym stole. Trzeba zarezerwować odpowiednia ilość czasu na pieczenie, by mięso odchodziło, a kości z łatwością dało się oddzielać. Minimum pieczenia to 3 godziny, pół godziny w 180 stopniach a reszta czasu w 160. Nie ma nic gorszego jak niedopieczona kaczka. Można czas przedłużyć nawet o pół godziny, nic się nie stanie w rękawie czy też gąsce.
Mi najbardziej smakuje pierś kaczki. Smacznego :)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Dietetyczne placki z cukinii
Dania główne
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Dania główne
Rurki z cukinią w sosie maślanym
Dania główne
Spaghetti Pak choi
Dietetyczne placki z cukinii
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 34
Wieprzowina długo pieczona, rwana / pulled pork
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 19