Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11494
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 294
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 544
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10474
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11494
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 294
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 544
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10474
Składniki
Z kaczki zdjąłem skórę z tłuszczem, a mięso pokroiłem w paski, posoliłem, zalałem wódką, posypałem połową majeranku, wymieszałem i odstawiłem na kilka godzin do lodówki. Tuż przed smażeniem osączyłem mięso. Obrane ziemniaki pokroiłem w słupki o grubości 3mm. Jabłka obrałem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne. Miąższ w części pokroiłem w słupki, części w plasterki. Do woka wlałem łyżkę oleju, rozgrzałem, usmażyłem kaczkę ( w dwóch porcjach ). Wyjąłem na talerzyk. Wlałem drugą łyżkę oleju, usmażyłem ziemniaki. Rozgrzałem je, dodałem jabłka i krótko je obsmażyłem. Dodałem mięso i resztę majeranku, delikatnie wymieszałem.