Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3853
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3839
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 410
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 772
Składniki
Z kaczki zdjąłem skórę z tłuszczem, a mięso pokroiłem w paski, posoliłem, zalałem wódką, posypałem połową majeranku, wymieszałem i odstawiłem na kilka godzin do lodówki. Tuż przed smażeniem osączyłem mięso. Obrane ziemniaki pokroiłem w słupki o grubości 3mm. Jabłka obrałem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne. Miąższ w części pokroiłem w słupki, części w plasterki. Do woka wlałem łyżkę oleju, rozgrzałem, usmażyłem kaczkę ( w dwóch porcjach ). Wyjąłem na talerzyk. Wlałem drugą łyżkę oleju, usmażyłem ziemniaki. Rozgrzałem je, dodałem jabłka i krótko je obsmażyłem. Dodałem mięso i resztę majeranku, delikatnie wymieszałem.