Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 324
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 100
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 35
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 151
Składniki
Z kaczki zdjąłem skórę z tłuszczem, a mięso pokroiłem w paski, posoliłem, zalałem wódką, posypałem połową majeranku, wymieszałem i odstawiłem na kilka godzin do lodówki. Tuż przed smażeniem osączyłem mięso. Obrane ziemniaki pokroiłem w słupki o grubości 3mm. Jabłka obrałem, pokroiłem na ćwiartki, usunąłem gniazda nasienne. Miąższ w części pokroiłem w słupki, części w plasterki. Do woka wlałem łyżkę oleju, rozgrzałem, usmażyłem kaczkę ( w dwóch porcjach ). Wyjąłem na talerzyk. Wlałem drugą łyżkę oleju, usmażyłem ziemniaki. Rozgrzałem je, dodałem jabłka i krótko je obsmażyłem. Dodałem mięso i resztę majeranku, delikatnie wymieszałem.