Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka pieczona z jabłkami
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 194
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 211
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 194
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2370
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 170
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 211
Składniki
Jabłka obieramy kroimy w ćwiartki i robimy marynatę do kaczki olej ,miód ,ocet ,paprykę ,majeranek i pozostałe przyprawy łączymy i nacieramy mięso po wierzchu i w środku ,do środka kaczki wkładamy jabłka ze szczyptą majeranku .
Kaczkę spinamy wykałaczkami by jabłka nie uciekły ze środka i pieczemy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym ok 2 godziny w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu i wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej ,w połowie pieczenia należy kaczkę odwrócić na drugą stronę .próbujemy czy mięso jest miękkie w razie potrzeby dopiekamy smacznego