Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka pieczona z jabłkami
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 32
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 74
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11776
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 32
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 74
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 11776
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 198
Składniki
Jabłka obieramy kroimy w ćwiartki i robimy marynatę do kaczki olej ,miód ,ocet ,paprykę ,majeranek i pozostałe przyprawy łączymy i nacieramy mięso po wierzchu i w środku ,do środka kaczki wkładamy jabłka ze szczyptą majeranku .
Kaczkę spinamy wykałaczkami by jabłka nie uciekły ze środka i pieczemy w blaszce lub naczyniu żaroodpornym ok 2 godziny w 180 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu i wiadomo każdy piekarnik piecze inaczej ,w połowie pieczenia należy kaczkę odwrócić na drugą stronę .próbujemy czy mięso jest miękkie w razie potrzeby dopiekamy smacznego