Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety nie zdążyłem zrobić zdjęcia kaczki na talerzu… Została pochłonięta w tempie ekspresowym…
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1107
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4249
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1107
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2207
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4249
Składniki
Wszystkie przyprawy wymieszałem z olejem i posmarowałem nimi kaczkę. Następnie włożyłem ją do lodówki na klika godzin (u mnie była to cała noc).
Przed pieczeniem wyciągnąłem kaczkę z lodówki, aby osiągnęła temperaturę pomieszczenia.
Jabłka obrałem i pokroiłem na ćwiartki. Do jabłek dodałem garstkę malin, ale nie jest to konieczne. Owocami napełniłem kaczkę, otwór zamknąłem wykałaczkami.
Używam termoobiegu, więc piekarnik nagrzałem do 200 stopni (bez termoobiegu 220). Kaczkę włożyłem do naczynia żaroodpornego i piekłem poniżej środkowej półki przez godzinę.
Następnie wyjąłem ją z piekarnika, przekręciłem na drugą stronę i ponownie piekłem pod przykryciem przez 2 godziny. Na koniec znowu obróciłemkaczkę, piekłem 30 minut bez przykrycia.
Przemycamy zdrowie: Do przypraw można dodać kurkumę. W połączeniu z pieprzem rewelacyjnie walczy z cholesterolem.