Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kaczka pieczona w jabłkach z farszem z rodzynek serduszek i wtrobek
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 721
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 320
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 107
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 721
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 320
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 107
Składniki
Dzień przed pieczeniem obficie natarłam kaczkę przyprawami- także wewnątrz. Przy okazji rozgniotłam dłońmi mięso na piersiach.
Farsz staropolski: Posiekałam podroby dodałam rodzynki, przyprawy, nać, jajo i kaszę mannę i wymieszałam. Otwory w kaczce zabezpieczyłam wykałaczkami i wypełniłam kaczkę farszem.
Kaczkę ułożyłam na ósemkach jabłek i cebul w naczyniu do zapiekania ( można tez piez w rękawie). Jabłka i cebula dodają niesamowitego aromatu i oddzielają mięso od naczynia. Później powstała galaretka z pod kaczki jest przepyszna. Jeszcze odrobina chili.
Następnego dnia wyjęłam kaczkę na godzine przed pieczenie. Piekłam ją w sumie 3 godziny z czego pierwszą godzinę w 180 stopniach a resztę czasu w 160. Smacznego :)