Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 430
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 430
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1798
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 363
Składniki
Przygotować farsz: soczewicę namoczyć w przegotowanej wodzie na kilka godzin, ugotować, przestudzić. Przepuścić przez maszynkę. Cebulę zezłocić na maśle i dodać do soczewicy. Następnie dodać jaja i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.
Zagnieść ciasto. Rozwałkować (niezbyt cienko). Pokroić w kwadraty lub wykrawać szklanką krążki, jak na pierogi.
Na każdy kawałek ciasta wyłożyć farsz, zlepić jak pierogi. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku na złoty kolor.
Podawać gorące z surówką. Smacznego.