Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1107
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 240
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1107
Taką cebulką można dodawać do burgerów, śledzi i innych ryb. Mozna przechowyw...
Odsłon: 240
Składniki
Przygotować farsz: soczewicę namoczyć w przegotowanej wodzie na kilka godzin, ugotować, przestudzić. Przepuścić przez maszynkę. Cebulę zezłocić na maśle i dodać do soczewicy. Następnie dodać jaja i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.
Zagnieść ciasto. Rozwałkować (niezbyt cienko). Pokroić w kwadraty lub wykrawać szklanką krążki, jak na pierogi.
Na każdy kawałek ciasta wyłożyć farsz, zlepić jak pierogi. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku na złoty kolor.
Podawać gorące z surówką. Smacznego.