Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35759
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1225
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6068
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35759
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1225
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6068
        
        
                Składniki
Przygotować farsz: soczewicę namoczyć w przegotowanej wodzie na kilka godzin, ugotować, przestudzić. Przepuścić przez maszynkę. Cebulę zezłocić na maśle i dodać do soczewicy. Następnie dodać jaja i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę.
Zagnieść ciasto. Rozwałkować (niezbyt cienko). Pokroić w kwadraty lub wykrawać szklanką krążki, jak na pierogi.
Na każdy kawałek ciasta wyłożyć farsz, zlepić jak pierogi. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku na złoty kolor.
Podawać gorące z surówką. Smacznego.