Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto kolejna odsłona karkówki. Wyszła miękka i soczysta, dzięki zalewie i przyprawom naprawdę pyszna i aromatyczna. Tak długi czas pieczenia mięsa ma swoje zalety - kiedy położymy obok ziemniaki, po tym czasie będą idealne, spieczone z zewnątrz i mięciutkie w środku. :-)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22481
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14768
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4565
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 587
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 588
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22481
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14768
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4565
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43891
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 587
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 588
Składniki
Karkówkę myjemy i kroimy w cienkie plastry. Rozbijamy je jak na kotlety i przecinamy na pół. Obsypujemy przyprawą do karkówki.
Pieczarki myjemy, kroimy na kawałki preferowanej wielkości. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plastry. Przygotowujemy zalewę mieszając ze sobą wszystkie składniki.
W naczyniu żaroodpornym układamy mięso, które polewamy kilkoma łyżkami zalewy. Następnie wykładamy cebulę i pieczarki. Całość zalewamy pozostałą zalewą. Naczynie stawiamy na blaszce z piekarnika.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kawałki. Dodajemy 2 łyżki oleju, po szczypcie soli, pieprzu, papryki i czosnku. Mieszamy. Wykładamy na blaszkę obok naczynia żaroodpornego. Całość pieczemy około 1 godzinę 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.