Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1447
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5959
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8878
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18777
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1447
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5959
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8878
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18777
Składniki
Kalafior (brokuły) blanszować przez ok. 2 minuty we wrzącej wodzie. Wyjąć, osączyć, przestudzić.
Szynkę drobno pokroić.
Każdy ołat ciasta francuskiego pociąć w kwadraty o boku ok. 12 cm. Na każdym umieścić kalafior i szynkę, doprawić do smaku. Zawinąć kwadraty w trójkąty. Brzegi docisnąć widelcem. Gotowe kieszenie wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni, przez ok. pół godziny. Podawać gorące z sosem holenderskim lub beszamelowym. Smacznego.