Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki, prosty sposób na pyszny dodatek do mięsa. Kalafior zapiekany w sosie. Może również stanowić samodzielne danie, ponieważ sos jest z odrobiną mięsa mielonego.
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 346
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 115
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 346
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 115
Składniki
1. Kalafior myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i układamy w naczyniu żaroodpornym, solimy. 2. Polewamy całość sosami Chili con Carne.
3. Pieczemy w piekarniku 35 minut w 180°C, pięć minut przed końcem pieczenia posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem. 4. Gotowe 5. Smacznego.