Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobrze smakuje z ajwarem i serem. Polecam :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2886
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7693
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2886
Składniki
Kalafiora pozbawić liści i oczyścić. Umyć. Włożyć w całości do gotującej się posolonej wody ze szczyptą cukru. Gotować ok 8-10 min. Wyjąć kalafiora i pozostawić na sicie, żeby obciekł z wody. Kalafiora ułożyć w naczyniu żaroodpornym delikatnie posmarowanym olejem rzepakowym. Kalafiora posmarować pastą ajvar wymieszaną z łyżką oleju rzepakowego. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 40 min. Przed końcem pieczenia obłożyć kalafiora serem w plastrach. Jak ser się rozpuści, to danie gotowe. Podać do obiadu. Smacznego