Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla wielbicieli warzyw. Po prostu Prze Pysz Ne!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2189
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38649
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 431
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2189
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38649
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy posiekany czosnek. Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Warzywa dodajemy do cebuli, dodajemy sos sojowy, zalewamy passatą, wrzucamy liście kaffiru i dusimy pod przykryciem około 10 min. Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do warzyw, dusimy pod przykryciem około 30 min. Wlewamy sos ostrygowy. Całość doprawiamy do smaku cukrem, cynamonem, tymiankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i natką pietruszki.