Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne dla wielbicieli warzyw. Po prostu Prze Pysz Ne!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36062
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9181
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36062
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9181
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy posiekany czosnek. Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w piórka. Warzywa dodajemy do cebuli, dodajemy sos sojowy, zalewamy passatą, wrzucamy liście kaffiru i dusimy pod przykryciem około 10 min. Kalafior dzielimy na różyczki, dodajemy do warzyw, dusimy pod przykryciem około 30 min. Wlewamy sos ostrygowy. Całość doprawiamy do smaku cukrem, cynamonem, tymiankiem, solą i pieprzem. Podajemy z ryżem i natką pietruszki.