Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w serowej panierce to świetna przekąska na ciepło albo składnik dania głównego. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym, tzatziki albo tatarskim. Wypróbuj nasz przepis!
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1724
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 330
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 165
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1724
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 330
Składniki
Kalafior umyj, obierz, podziel na mniejsze różyczki. Włóż do gotującej się osolonej wody, po kilku minutach wyciągnij, aby były al dente.
W misce wymieszaj jajka, posól je i popieprz. W osobnej misce połącz bułkę tartą i ser. Wsyp paprykę słodką i wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni. Każdy kawałek kalafiora obtaczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej z serem. Smaż z każdej strony na złoty kolor.
Podawaj z ulubionym dipem.