Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w serowej panierce to świetna przekąska na ciepło albo składnik dania głównego. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym, tzatziki albo tatarskim. Wypróbuj nasz przepis!
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3056
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 654
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 187
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3056
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 922
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 654
Składniki
Kalafior umyj, obierz, podziel na mniejsze różyczki. Włóż do gotującej się osolonej wody, po kilku minutach wyciągnij, aby były al dente.
W misce wymieszaj jajka, posól je i popieprz. W osobnej misce połącz bułkę tartą i ser. Wsyp paprykę słodką i wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni. Każdy kawałek kalafiora obtaczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej z serem. Smaż z każdej strony na złoty kolor.
Podawaj z ulubionym dipem.