Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w serowej panierce to świetna przekąska na ciepło albo składnik dania głównego. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym, tzatziki albo tatarskim. Wypróbuj nasz przepis!
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1095
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 16
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 238
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1095
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 108
Składniki
Kalafior umyj, obierz, podziel na mniejsze różyczki. Włóż do gotującej się osolonej wody, po kilku minutach wyciągnij, aby były al dente.
W misce wymieszaj jajka, posól je i popieprz. W osobnej misce połącz bułkę tartą i ser. Wsyp paprykę słodką i wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni. Każdy kawałek kalafiora obtaczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej z serem. Smaż z każdej strony na złoty kolor.
Podawaj z ulubionym dipem.