Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior w serowej panierce to świetna przekąska na ciepło albo składnik dania głównego. Dobrze smakuje z sosem czosnkowym, tzatziki albo tatarskim. Wypróbuj nasz przepis!
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 223
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 84
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28955
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33619
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2515
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 223
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 84
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 28955
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 66
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33619
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2515
Składniki
Kalafior umyj, obierz, podziel na mniejsze różyczki. Włóż do gotującej się osolonej wody, po kilku minutach wyciągnij, aby były al dente.
W misce wymieszaj jajka, posól je i popieprz. W osobnej misce połącz bułkę tartą i ser. Wsyp paprykę słodką i wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni. Każdy kawałek kalafiora obtaczaj najpierw w jajku, potem w bułce tartej z serem. Smaż z każdej strony na złoty kolor.
Podawaj z ulubionym dipem.