Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To był mój pierwszy raz z kalafiorem w takiej wersji i zostanę z nim na długo, bo jest przepyszny. Tym razem był zamiennikiem ziemniaków do obiadu i nie przypuszczałam, że może być tak samo sycący. Kalafior w towarzystwie podudzi z kurczaka zapiekanych w pomarańczach i ziołach (przepis znajdziecie na moim blogu). Jeśli jeszcze nie próbowaliście, to naprawdę polecam, bo smak mnie zadziwił :-)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7217
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2678
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20185
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 795
Składniki
Oliwę wymieszać z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Kalafior umyć i pociąć na kawałki jak chleb. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć kalafior po kilka minut z każdej strony do zrumienienia.
Następnie przełożyć na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdy kawałek posmarować oliwą i na koniec można jeszcze polać (jak zostanie) oliwą z patelni. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni góra-dół na ok. 15-20 minut. Kalafior wychodzi al'dente i jest rewelacyjny. SMACZNEGO!!!