Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kalafiora możemy przygotować wiele pysznych dań. Jestem pewna, że każdy z Was chociaż raz jadł kalafiora z bułką tartą albo zupę kalafiorową. Dzisiaj proponuję Wam przepis na kalafiora z curry pieczonego w piekarniku i podanego z sosem czosnkowym.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 309
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 309
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40442
Składniki
Kalafiora myjemy, osuszamy, dzielimy na różyczki. Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek (1 łyżka), wkładamy różyczki kalafiora. Przy pomocy silikonowego pędzelka smarujemy różyczki kalafiora oliwą, następnie solimy i oprószamy curry. Tak przygotowanego kalafiora pieczemy w piekarniku o temperaturze 180 stopni przez 40 minut. W czasie pieczenia przygotowujemy sos do kalafiora. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy z jogurtem, odstawiamy na 20 minut do lodówki. Przed podaniem sos dekorujemy, utartym w moździerzu, czerwonym pieprzem.
Smacznego.