Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12103
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4077
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42908
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 491
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 361
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12103
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4077
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42908
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 491
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 361
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 435
Składniki
Kalafior podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki umyć i pokroić w grube paski, a następnie podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Sok pomidorowy, bazylię, koncentrat i śmietanę połączyć w miseczce na gładki sos.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć podsmażone pieczarki i oprószyć nieco pieprzem. Następnie ułożyć warstwę ugotowanych ziemniaków i doprawić curry oraz ziołami prowansalskimi. Na ziemniakach ułożyć pokrojoną w kostkę szynkę i pokrojoną w talarki kiełbasę.
Następnie posypać połową sera i ułożyć ugotowany kalafior, na który wyłożyć resztę sera. Całość polać sosem pomidorowym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150 stopni przez ok. 15-20 minut (do momentu roztopienia się sera). Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)