Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie na obiad
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 842
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 159
Składniki
Kalafior podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, a następnie ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki umyć i pokroić w grube paski, a następnie podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Sok pomidorowy, bazylię, koncentrat i śmietanę połączyć w miseczce na gładki sos.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć podsmażone pieczarki i oprószyć nieco pieprzem. Następnie ułożyć warstwę ugotowanych ziemniaków i doprawić curry oraz ziołami prowansalskimi. Na ziemniakach ułożyć pokrojoną w kostkę szynkę i pokrojoną w talarki kiełbasę.
Następnie posypać połową sera i ułożyć ugotowany kalafior, na który wyłożyć resztę sera. Całość polać sosem pomidorowym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150 stopni przez ok. 15-20 minut (do momentu roztopienia się sera). Życzę smacznego i zapraszam do obserwowania mojego profilu w serwisie smaker.pl, na którym staram się dodawać przepisy na bieżąco, kiedy tylko mam czas gotować :-)