Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalarepka z kaszą i mięsem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2461
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2461
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 138
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Kalarepki obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć (miąższ pokroić i odłożyć). Przygotować farsz. Ugotować kaszę na sypko. Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę i ugotowaną kaszę.
Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Farszem wypełnić wydrążone kalarepki. Przygotować półtora litra bulionu (z kostki).
W rondlu ułożyć kala repki, dodać wydrążony miąższ. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu około 40 minut. Doprawić koncentratem pomidorowym, zagęścić mąką. Dusić 10 minut.
Serwować jako gorącą przekąskę lub jako danie obiadowe – wtedy dodatkowo podać ziemniaki z wody z koperkiem.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium