Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalarepka z kaszą i mięsem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13133
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1487
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14444
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5973
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13133
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1487
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14444
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5973
Składniki
Kalarepki obrać, ściąć wierzchy, wydrążyć (miąższ pokroić i odłożyć). Przygotować farsz. Ugotować kaszę na sypko. Do mielonego mięsa dodać posiekaną cebulę i ugotowaną kaszę.
Doprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać. Farszem wypełnić wydrążone kalarepki. Przygotować półtora litra bulionu (z kostki).
W rondlu ułożyć kala repki, dodać wydrążony miąższ. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu około 40 minut. Doprawić koncentratem pomidorowym, zagęścić mąką. Dusić 10 minut.
Serwować jako gorącą przekąskę lub jako danie obiadowe – wtedy dodatkowo podać ziemniaki z wody z koperkiem.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium