Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie prosto z Sycyli, bardzo proste i szybkie
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 301
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15021
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2994
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 301
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15021
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2994
Składniki
Należy oczyścić i pokroić kalmary. Posiekać cebulę i czosnek oraz papryczkę chilli. Utrzeć parmezan
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek. Wrzucić kalmary, posolić. Wlać pomidory. Dodać oliwki, kapary, papryczkę chilli oraz posiekaną pietruszkę.
Dusić pod przykryciem około 10-15 minut
Gotowe! Na talerzu posypać parmezanem i jeść z bagietką lub innym pieczywem.