Do góry

Dania główne Przepis na:

Kalmary po sycylijsku

Kalmary po sycylijsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1224

Dodano:

Odsłon: 7000

danie prosto z Sycyli, bardzo proste i szybkie

Składniki

  • kalmary
  • puszka pomidorów
  • oliwki czarne
  • kapary
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki posiekana
  • oliwa z oliwek
  • papryczka chilli
  • parmezan
  • sól
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Należy oczyścić i pokroić kalmary.
    Posiekać cebulę i czosnek oraz papryczkę chilli. Utrzeć parmezan

  2. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek.
    Wrzucić kalmary, posolić.
    Wlać pomidory.
    Dodać oliwki, kapary, papryczkę chilli oraz posiekaną pietruszkę.

  3. Dusić pod przykryciem około 10-15 minut

  4. Gotowe!
    Na talerzu posypać parmezanem i jeść z bagietką lub innym pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń