Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie prosto z Sycyli, bardzo proste i szybkie
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 132
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 748
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Należy oczyścić i pokroić kalmary. Posiekać cebulę i czosnek oraz papryczkę chilli. Utrzeć parmezan
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek. Wrzucić kalmary, posolić. Wlać pomidory. Dodać oliwki, kapary, papryczkę chilli oraz posiekaną pietruszkę.
Dusić pod przykryciem około 10-15 minut
Gotowe! Na talerzu posypać parmezanem i jeść z bagietką lub innym pieczywem.