Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie prosto z Sycyli, bardzo proste i szybkie
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 747
Składniki
Należy oczyścić i pokroić kalmary. Posiekać cebulę i czosnek oraz papryczkę chilli. Utrzeć parmezan
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek. Wrzucić kalmary, posolić. Wlać pomidory. Dodać oliwki, kapary, papryczkę chilli oraz posiekaną pietruszkę.
Dusić pod przykryciem około 10-15 minut
Gotowe! Na talerzu posypać parmezanem i jeść z bagietką lub innym pieczywem.