Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie prosto z Sycyli, bardzo proste i szybkie
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Należy oczyścić i pokroić kalmary. Posiekać cebulę i czosnek oraz papryczkę chilli. Utrzeć parmezan
Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek. Wrzucić kalmary, posolić. Wlać pomidory. Dodać oliwki, kapary, papryczkę chilli oraz posiekaną pietruszkę.
Dusić pod przykryciem około 10-15 minut
Gotowe! Na talerzu posypać parmezanem i jeść z bagietką lub innym pieczywem.